DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Berger: Binottóval a Ferrari visszanyerte a DNS-ét

Gerhard Berger szerint azzal, hogy Mattia Binotto váltotta Maurizio Arrivabenét, újra rendbejött a Ferrari DNS-e. Még akkor is, ha az első hat futamon egyetlen második hellyel büszkélkedhetnek.

Miután szépen felküzdötte magát a ranglétrán, Mattia Binottót – a csapat addigi technikai igazgatóját - nevezték ki a Formula-1-es csapat élére. Maurizio Arrivabenével sokszor közel került a sikerhez a Scuderia, azonban nyerni mégsem tudtak.

Binotto kinevezése óta azonban még egy futamgyőzelem sem jött össze a Ferrari számára, miközben a technikai részlegek továbbra is az ő irányítása alatt állnak, ez pedig egyesek szerint túl nagy terhet ró a szakember vállára.



A volt Ferrari-pilóta Gerhard Berger viszont úgy látja, Mattia Binotto a megfelelő ember, rá volt szüksége a csapatnak: „Luca di Montezemolo és Stefano Domenicali távozása után a Ferrari megváltozott. Már rá sem ismertem a csapatra” – idézi Bergert a GP Fans.

„Binottóval a Ferrari visszanyerte a DNS-ét, de időre van szükség, hogy stabilizálódjon a helyzet. Nehéz kihozni az autóban rejlő valós tempót, azonban ha a bajnoki címért akarnak harcolni, akkor ki kell küszöbölniük az ilyen buta hibákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: