DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brundle szerint Hamilton mestermunkát végzett

A Sky Sports F1-es szakértője, Martin Brundle szerint Lewis Hamilton kicsit túlzásba vitte a panaszkodást Monacóban, de tökéletesen oldotta meg a nehéz feladatát.

Nem jött könnyen Lewis Hamilton győzelme Monacóban, az ötszörös világbajnok más keverékű gumin körözött, mint az üldözői és a futam végén már nagyon szenvedett a tapadással - ennek ellenére kivédekezte a támadásokat és nyerni tudott, ami borzasztóan fontos volt számára a bajnoki pontverseny miatt.

hammon



Martin Brundle, a Sky Sports szakértője kicsit felemásan értékelte Hamilton sikerét, de azt kijelentette, hogy ettől függetlenül óriásit ment a Mercedes klasszis pilótája. "Lewis Hamilton bajnoki futamot teljesített még akkor is, ha nehéz volt teljes szimpátiát érezni a folyamatos rádióüzenetei során, amikor rendszeresen becsmérelte csapatát amiatt, hogy közepes keverékű abroncsokat kapott az egyetlen, biztonsági autó által generált bokszkiállásakor" - írta futamértékelőjében Brundle.

"Sőt, igazából egyszer egy pontot meggyőztem magam, hogy biztosan félre akarja vezetni az ellenfeleit" - írta, majd hozzátette, hogy Hamilton versenymérnöke, Pete Bonnington szerinte egy szent nyugalmával és türelmével rendelkezik. "Lewis mindenesetre megoldotta a helyzetet és a lehető legbátrabban menedzselte a komoly gumiproblémáit. Amikor lassú volt, az út közepén ment, amikor gyorsabb tudott lenni, akkor pedig abból kihozta a maximumot. Mestermunka volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: