DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Frusztráló a Renault szükségtelen stratégiai hibája

Daniel Ricciardo épp csak pontot tudott szerezni a hétvégi Monacói Nagydíjon, a visszaesésben pedig nagy szerepe volt csapata, a Renault rossz taktikai húzásának is, amit az ausztrál elég nehezen visel.

Pierre Gasly büntetése miatt Daniel Ricciardo az előkelő hatodik helyről indulhatott Monacóban a rég nem látott erős időmérő után. A futamon aztán csapata, a Renault pont a Safety Car-periódus idején hívta őt ki kerékcserére, ami rettenetesen jött ki számára: beragadt több olyan autó mögé, amelyek úgy döntöttek, nem mennek a bokszba, ez pedig jelentősen befolyásolta az elérhető legjobb eredményt. Pedig egy ideig Ricciardo még az ötödik helyen is állt Kevin Magnussen megelőzése után - végül a pályán csak tizedik lett, innen örökölte meg Romain Grosjean büntetése után a kilencedik helyet.

„Olyan autók mögé ragadtunk be, amelyek mögé nem lett volna szabad” - dohogott Ricciardo. „Nagyon frusztráló. Meg kell ezt beszélnem a csapattal, mert nyilván mindenki jobban akarna teljesíteni, de itt is lenne már ennek az ideje. Egyértelmű volt, hogy Lando fel fog minket tartani, hiszen helyet kellett csinálni Carlosnak. Én ezt versenyzőként tisztán láttam, hogy nem esett ez le másoknak is? Nem követhetünk el ilyen hibákat.”

00119009_334



Ő is rosszul járt, valamint a mellőle induló Kevin Magnussen is. „Errefelé kulcskérdés az, hogy mi a pályán elfoglalt pozíciód, ez pedig nekünk meg is volt. Egész reggel arról beszéltünk, hogy át kell ugranunk Kevint, még ez is megvolt, izgatottak voltunk. Aztán egyszerűen visszaadtunk mindent. Láttam Kevint, ő sem volt boldog. De nem szabad panaszkodnom, muszáj konstruktívnak maradnom.”

A csapattárs Nico Hülkenbergnek sem volt jó versenye, mert bár a német a 11. volt az első kör után, később ő is visszaesett, miután defektet kapott a Leclerc balesetéből pályán maradt törmelék következtében. Később aztán Antonio Giovinazzi és Robert Kubica ütközéséből is rosszul jött ki. „Ami csak lehetett, rosszul alakult” - kesergett Hülkenberg. „Frusztráló ez, mert az autó tempója alapján sokkal előrébb kellett volna lennünk, mégsem sikerült ezt megvalósítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: