DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Magnussen dühében inkább kiesett volna

Szörnyen frusztrált futamon van túl a Haas pilótája, aki közvetlenül az élmezőny mögül rajtolva messze a pontszerző helyeken kívül zárt Monacóban. Dühében legszívesebben felrobbantotta volna a motort.

Hírhedten nehéz előzni a Monacói Nagydíj vonalvezetésén, ami tökéletes körülményeket jelentett Kevin Magnussen számára, aki az idei Formula-1-es szezon hatodik fordulóját nagy reményekkel várta az ötödik rajtpozícióból. A Haas pilótája idén nem rajtolt még ennél előkelőbb pozícióból, ám az erős szombati napot végül nem sikerült pontokra váltania: a rajtot követően rögtön veszített egy helyet Daniel Ricciardóval szemben, aztán az ausztrállal együtt csúszott vissza a sorban, amikor több riválisával ellentétben a biztonsági autós fázis alatt – a tervezettnél korábban – kereket cserélt. Az i-re az tette fel a pontot, amikor a dánt jogtalan előnyszerzés miatt még öt másodpercre is megbüntették, így egészen a tizennegyedik helyre csúszott vissza a rangsorolásban. Szegény embert az ág is húzza, szokták mondani. 

 magnussen-portre-20191



„Azt akartam, hogy felrobbanjon a motor” – nyilatkozta a leintést követően Magnussen. „Kiábrándító egy ilyen eredményt elérni, amikor egész hétvégén erősek vagyunk, és a csapat csodás munkát végez. Annyira jók voltunk, pontosan azokat az eszközöket kaptam kézhez, amelyekre a teljesítéshez szükségem volt. Sajnálom az egészet. Nem akarok következtetéseket levonni, egyszerűen csak sajnálom és csalódott vagyok.”

A dán az elhibázott stratégiai döntés ellenére csapata mellé állt. „Nagyon gyorsan történnek a dolgok, töredékmásodpercek alatt kell döntéseket hozni. Ez egyszer jól, máskor pedig rosszul sül el” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: