DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Norrist útakadálynak használta a McLaren

Carlos Sainz a McLaren idei holtversenyes legjobb eredményét érte el Monacóban a hatodik helyével - ehhez az kellett, hogy Lando Norrist beáldozza a csapat. Az útakadálynak használt angolnak nem volt ezzel semmilyen problémája.

Lando Norris a Monacói Nagydíj rajtjánál rögtön visszaesett a tizenkettedikről a 14. helyre - innentől az újonc versenyének érdemben vége volt. Már csak azért is, mert innentől őt arra használta a csapata, hogy útakadályként funkcionáljon annak érdekében, hogy a kiváló versenyt futó Carlos Sainz a lehető legjobb eredményt érhesse el. Ez sikerült is, hiszen Norris vissza tudott jönni a kiállása után a korán cserélő Ricciardo és Magnussen elé, majd fel tudta őket úgy tartani, hogy csapattársa, Carlos Sainz szabadon mehessen előttük.

„Miután az elérhető maximum talán a tizedik hely lett volna, úgy döntöttünk, csapatszinten próbáljuk meg a lehető legjobb eredményt elérni, és segíteni Carlosnak a futamon” - ecsetelte saját és csapata helyzetét Norris a Motorsport.comnak. „Elmondták, mire van szükségem köridőket tekintve, emellett vigyáznom kellett a gumikra, így ez nyilván a tempó rovására ment. Tudtuk, hogy egy ilyen forgatókönyv megvalósulhat, és ha ez nincs, a két Toro Rosso valószínűleg megelőzött volna minket, hiszen gyorsabbak voltak nálunk. De elvégeztük a házi feladatot, jól felkészültünk, így pedig értékes pontokkal megyünk haza.”

00119009_441



Nem feltétlenül egyszerű megítélni egyébként Norris szerint, hogy tényleg csak mozgó útakadály volt-e a pályán. „Gyakorlatilag igen, de emellett ugyanúgy figyelnem kellett a saját versenyemre is. Jó versenyt kellett futnom ahhoz, hogy Carlosnak segíteni tudjak, és ha van egy kis szerencsénk, még így is összejöhetett volna a pontszerzés. De összességében nem volt meg ehhez a tempónk. Elvégeztem viszont a munkát, amire a csapat kért.”

Carlos Sainz végül a csapat idei holtversenyes legjobb eredményét produkálva hatodik lett, Norrist pedig épp csak a pontszerző helyeken kívül, tizenegyedikként intették le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: