DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Valaki megadhatná a tapadásért felelős emberünk számát...

Sebastian Vettel úgy érzi, a második hely volt a maximum, amit elérhetett a Monacói Nagydíjon, de az egyetlen dolog, ami miatt ezt meg tudta tartani, az az autó még mindig jó végsebessége. A tapadással baj van.

Sebastian Vettel végső elkeseredésében már csak ironikus nyilatkozatot tudott adni azután, hogy ezúttal Monacóban sem volt esélye a futamgyőzelemre - igaz, vasárnap legalább a dobogóra odafért, második helye ráadásul a legjobb a 2019-es szezonban. Ennek ellenére a német nyilván nem elégedett, bár szerinte nem annyira rossz az autója, amennyire az kinéz.

„Az autónk alapvetően nagyon hasonló az elmúlt néhány versenyen” - adott helyzetjelentést Vettel a RaceFansnek. „Egyetlen kiemelkedően jó versenyünk volt, ott erős eredményt is értünk el.”

Aztán jöhetett a monacói futam értékelése. „Láttam, hogy Valtteri gyorsabb nálam, de olyan nincs, hogy ott megelőzzön, hiszen az autó végsebessége továbbra is egész jó. Ami hiányzik, az a leszorítóerő, de ezzel tisztában is vagyunk.”

00119009_250



Nem menthetetlen a helyzet. „Az autó nem annyira rossz, mint amilyennek tűnik. Itt-ott lehetnének jobb eredményeink, de nagyon nehéz optimális működési tartalomban tartani az autót, amiben jól érzi magát. Ha ez sikerül, jók vagyunk, de nagyon messze vagyunk még attól, ahol lenni szeretnénk. Ezzel kell foglalkoznunk rövid távon.”

A nyilatkozat végén aztán jöhetett némi fanyar poén a némettől. „Ha a következő 3-4-5 versenyen sikerül az autónak nagyobb tapadást adni, jobbak leszünk. Ennyire egyszerű ez. Ha valaki tudja a tapadással foglalkozó emberünk számát, megadhatná... Úgy néz ki, elég jól elbújt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: