DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

Wolff sajnálja Leclerc-t, esőre készül

Miközben csapata újabb első sorának örül, a Mercedes csapatvezetője együttérzéssel emlegette a Ferrari hibája miatt Q1-ben búcsúzó Charles Leclerc-t.

Toto Wolff versenyzői – ezúttal Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sorrendjében – a Monacói Nagydíjon idén már ötödször sajátították ki az első rajtsort. A csapathoz Max Verstappen került legközelebb a Red Bull-lal, de az osztrák főnök szerint Charles Leclerc is beleszólhatott volna a Q3 alakulásába, ha nem esik ki 16. helyen már két szakasszal korábban a Ferrari stratégiai baklövése miatt.



„Kár Charles-ért, a hazai versenyén történt mindez. Benne lett volna, hogy az első sorért harcoljon” – nyilatkozta a BBC mikrofonjának Wolff. A csapatvezető persze mindenekelőtt ünnepli a Niki Laudára emlékező Hamilton és Bottas újabb fölényes szereplését: a harmadik Verstappen 0,475 másodpercre volt tőlük, a negyedik Sebastian Vettel már 0,781-re.

„A végén minden összeállt számunkra, ezért nagyon örülök. Valtterinek szenzációs volt az első köre. Hogy a másodikon forgalomba keveredett, vagy rossz kör volt, nem tudom” – tért ki a finn teljesítményére. Bottas elmondta, kivezető körén tartották fel a riválisok, ezért nem tudta kellően felmelegíteni a gumit az utolsó Q3-as kifutásra.

Az időjárás döntő lehet Monte-Carlóban a futamon, valószínűbb, hogy esni fog: „Legutóbb azt hallottam, hogy 60 % az esély esőre, de ez folyamatosan változik” – kommentálta az időjárásjelentést Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: