Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 30. szombat
F1

Hamilton: Ez a pole többet jelent, mint bármelyik másik

Az időmérő második helyezettje, Bottas csalódott, de elérhetőnek tartja a futamgyőzelmet, a harmadik Verstappen pedig a végén már nem akart kockáztatni. Az időmérő első három helyezettjének nyilatkozata.

Meglepő, de Lewis Hamilton pályafutása csupán második pole-pozícióját érte el Monacóban a 2019-es versenyen: a brit utolsó Q3-as gyorskörén, 0,086 másodperccel előzte meg csapattársát, Valtteri Bottast. A héten elhunyt csapatelnök, Niki Lauda előtt piros halóval tisztelgő két Mercedes elfoglalta az első sort, idén már az ötödik alkalommal.

„Ez valóban egy nagyszerű eredmény. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, nagyon szeretek itt lenni, hisz ez az otthonom” – nyilatkozta az időmérő után Hamilton. „Ez a verseny, amelynek győzelméről minden versenyző álmodik gyerekként. Mindegy, hányadszor vagy itt, mindig erről álmodozol, és mindent beleadsz, amikor ide eljutsz. Rengeteget dolgoztunk mi is, a gyárban a srácot rengeteget beletettek az autóba, ezért volt nagyszerű.”

„Nagyot csatáztam Valtterivel, aki végig gyorsabb volt nálam. Nagyon akartam, hogy meglegyen ez a pole-pozíció, ami nagyon sokat jelent, többet, mint bármelyik pole-pozícióm. Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem. Gyönyörű nap volt!” – folytatta a világbajnok, aki érezhetően megkönnyebbült, hogy Bahrein óta először győzte le időmérőn Bottast. „Nagyon nehéz volt a kör, a végén, a Rascasse-ban különösen. Ahogy kijöttem a kanyarból, picit elvesztettem az autót, de reméltem, hogy az egyetlen ezredmásodperc ott lesz, amivel megszerzem a pole-pozíciót, és sikerült is.”Valtteri Bottas három nagydíjon át tartó pole-pozíciós sorozata a második helyezéssel megszakadt. A finn sem titkolta, hogy Hamilton helyén szeretne lenni:

„Csalódott vagyok, mert az első köröm után úgy éreztem, tudok ennél is jobbat menni. Az utolsó etapon viszont a kivezető körön nagyon nagy volt a forgalom, és nem voltak elég melegek az abroncsain. Ezen múlt, hogy végül nem sikerült megszerezni. Úgy gondolom, megnyerhetem a versenyt holnap. Nem is szabad feladnom szombat után, hosszú lesz a holnapi futam. Mindent megteszek, hogy elkapjam Lewist.”

A harmadik helyezés Max Verstappennek jutott, akit esélyesnek tartottak a Mercedesek megverésére, de végül nem rendelkezett a szükséges tempóval:

„Gyorsabbak voltak nálunk. A Q2-es köröm nagyon jól sikerült, de a Q3-ban az első körben az egyes kanyarban kicsit elvesztettem a kontrollt a még hideg abroncsokon. Ennek ellenére egyáltalán nem volt rossz kör. A második etapon a kivezető köröm lassú volt, és tudtam, hogy hidegek a gumik. Amikor látod, hogy már két tized a hátrány, akkor nem is szabad kockáztatni, ezért inkább úgy döntöttem, hogy nem fejezem be a kört. A harmadik hely megvan, ami jó eredmény, ha azt nézzük, hogy még padlólemez sem volt az autón tíz perccel a Q3 vége előtt” – mondta el a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?