DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Három rövid mondattal összegzi edzéseit Raikkönen

A második szabadedzésen a legjobb 10 között végzett mindkét Alfa Romeo. A csapatnak problémamentes, eredményes csütörtöki napja volt – ha akarnánk, sem tudnánk ennél többet kiolvasni Kimi Raikkönen szokásosnál is velősebb nyilatkozatából.

A fejlesztett Ferrari-erőforrást – belsőégésű motort, turbót és MGU-H-t – bevető Alfa Romeo Racing erősen kezdett Monacóban, a második szabadedzést nyolcadik és kilencedik helyen zárták. Kimi Raikkönen mindkét tréningen a kilencedik pozícióban végzett, napját viszont a tőle megszokottnál is nagyobb tömörséggel összegezte:

„Jó lesz, de még mindig van elvégzendő munka. Talán jobb kezdés, mint vártuk. De ez csak szabadedzés, majd meglátjuk” – idézi a planetf1.com a teljes nyilatkozatot, melyet Raikkönen a riportereknek adott.



A 300. versenyhétvégéjét teljesítő rutinos finntől, aki megkérte csapatatát, hogy ne ünnepeljék meg a kerek eseményt, az Alfa Romeo sajtóközleménye is tartalmazott egy más szavakkal megfogalmazott, de semmivel sem bővebbre vett megszólalást: „Nem vagyok elégedetlen az első két szabadedzéssel. Jobb volt, mint amire számítottam, de még munka vár ránk, hogy kihozzuk a legjobbat az autóból” – mondta a bajnokság kilencedik helyezettje.

A két tréninget 13. és nyolcadik helyen záró – utóbbin lemaradása 1,121 másodpercet tett ki az éllovas Lewis Hamiltonhoz képest – Antonio Giovinazzi is elégedett csapata problémamentes csütörtöki napjával.

„Örülök a ma elvégzett munkának. Az első alkalom F1-es autóban Monacóban kicsit csüggesztő lehet, de gyorsan felvettem a ritmust, és élvezni tudtam az edzéseket. Nincs nagy különbség a csapatok között, ezért fejlődnünk kell az éjszaka folyamán, hogy a legjobb 10 között maradjunk” – nyilatkozta a fiatal olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: