DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Watson: Szánalmas, hogy Hamilton nem tudott pár jó szót szólni Laudáról

Niki Lauda egykori csapattársa, John Watson szánalmasnak nevezte Lewis Hamiltont, amiért a háromszoros világbajnok halálára hivatkozva kihúzta magát a sajtókonferencia alól. Helyette Bottas ült be.

A szerdai sajtótájékoztatóra előzetesen Lewis Hamilton volt hivatalos a Mercedes részéről, azonban a világbajnoki címvédő úgy érezte, nincs abban az állapotban Niki Lauda halálát követően, hogy a riporterek és újságírók rendelkezésére álljon.

Amikor megérkezett a paddockba, egy piros MV Augustával, akkor még úgy tűnt, semmi probléma nincs Hamiltonnal, aki mosolygott, integetett, majd megállt aláírást osztogatni és fotókat készíteni a rajongókkal. Viszont ezután közölte a Mercedesszel, hogy nem szeretne részt venni a sajtótájékoztatón, így felmentést kapott szerdai kötelezettségei alól.

Lauda jelentős szerepet játszott abban, hogy Hamilton a Mercedeshez igazolt, így kettejük között elég szoros munkatársi kapcsolat alakult ki. John Watson szerint ugyanakkor – aki korábban Niki Lauda csapattársa volt -, Lewis Hamilton megtisztelhette volna annyival az elhunyt legenda emlékét, odaáll a sajtó elé és beszél róla.



„Ez már szánalmas! Szeretném tudni, hogy miként fogja ezt megmagyarázni” – fakadt ki Watson az F1i-nak. „Tudom, hogy barátok voltak Nikivel, de bizarrnak találom, hogy nem tud kiállni a sajtó elé, és elmondani nekik, milyen ember is volt Niki és milyen hatással volt az ő karrierjére és a Mercedesre.”

„Már csak tiszteletből is beszélnie kellett volna róla. Hogy valaki annyira zaklatott legyen, hogy egy szót sem tudott mondani arról, mennyire felnézett Nikire, amiért segített neki, szerintem szánalmas. Lewisnak sosem kellett megküzdenie a tragédiával a motorsportban, míg a korábbi generációban ehhez hozzászoktak. Ráadásul nem is hirtelen távozott, hanem hosszú betegeskedés után a családja körében…”

„Ha felcserélődtek volna a szerepek, Niki kiállt volna a sajtó elé, hogy elmondja, milyen nagyszerű versenyző és világbajnok volt Lewis Hamilton!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: