DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Semmi pánik, másodikak még lehetünk

Csupán 10. helyen végzett a második szabadedzésen a monacói pilóta, aki elmondta, a Ferrari nem boldogul a gumikkal. Bár ennél jobb eredményt vár, a Mercedest foghatatlannak érzi.

Kifejezetten gyengén szerepelt a Monacói Nagydíjon hazai pályán induló Charles Leclerc a második szabadedzésen: mindössze az eredménylista 10. pozíciójában tűnt fel, miután kvalifikációs szimulációja félresikerült. Az első edzés negyedik helyezettje azonban mindenkit megnyugtatott, az eredmény nem tükrözi a Ferrariban levő potenciált.

„Nagyon nehéz volt, különösen a második szabadedzésen, mivel bizonyos dolgok nem működtek a második kifutásom során. Nem kell pánikolni, de egyértelműen a Mercedes mögött vagyunk. Ők elérhetetlenek számunkra, ezért arra kell fókuszálnunk, amire lehet, megtalálnunk az autónk számára a legjobb beállításokat” – mondta el a Motorsport Weeknek Leclerc.



„Célunk javulni és lefaragni a különbségből. Nagyon nehéz lesz a rajtrács első sorába kvalifikálni, de semmi sem lehetetlen, amíg az időmérő véget nem ér. Dolgozni fogunk, hogy sokat fejlődjünk” – folytatta a 21 éves monacói, kiemelve, az egyik fontos feladat a gumik működési tartományát megtalálni: „Számítottunk arra, hogy a Mercedes erős lesz itt, mert a barcelonai lassú kanyarokban is nagyon jók voltak. De magunkra kell összpontosítanunk, megpróbálnunk a helyes ablakba juttatni az abroncsokat, amire jelenleg nem vagyunk képesek.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes vagy a Red Bull legyőzése a reális cél, a crash.net szerint Leclerc így válaszolt: „Azt hiszem, egy biztos második helyezés nagyszerű eredmény lenne a csapat számunkra, ezért kell most dolgoznunk. De a célunk mindig az első hely, ezért rövid távon vissza kell zárkóznunk a Mercedesre” – fogalmazott diplomatikusan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: