DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Nehéz dolgunk lesz, de a pilóta jelentheti a különbséget

Rémálomszerűen kezdődött a 2019-es szezon a Ferrari számára, Sebastian Vettel pedig nem számít arra, hogy Monte-Carlóban fog megváltozni a sorsuk, látván, mennyire gyors volt a Mercedes Barcelonában.

A Monacói Nagydíjat megelőzően Sebastian Vettel beszél saját maga és csapata esélyeiről a hercegségbeli futamot illetően. Látva, mennyire gyorsak tudtak lenni a Mercedesek az alacsonyabb tempójú kanyarokban, nem számít sok jóra a négyszeres világbajnok.

„Nehéz dolgunk lesz, hiszen időt veszítünk a lassabb kanyarokban, küszködünk az ilyen típusú kanyarokkal és a gumikból sem tudjuk ott kihozni a kellő tapadást.  Monaco pedig másról sem szól” – idézi Vettelt a GP Blog oldala.



A Mercedes legjobb ideje az utolsó szektorban a Spanyol Nagydíjon 25,878 mp, a tavalyi monacói győztes Red Bullnak 26,322 mp volt és csak utánuk következett a Ferrari, 26,513 mp-es szektoridővel. Ugyanakkor Sebastian Vettel szerint Monacóban nem csak az autó fontos.

„Ez Monaco, szóval itt a pilóta jelentheti a különbséget. Természetesen szükségünk lesz a megfelelő beállításokra, illetve egy kis szerencsére is, illetve ezek egyvelegére” – mondta Vettel, aki eddig kétszer győzedelmeskedett Monaco utcáin, először 2011-ben a Red Bull-lal, 2017-ben pedig a Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: