DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hosszú idő után ismét a Mercedes a favorit Monacóban

Christian Horner szerint a Mercedes jó sorozata nem fog megszakadni Monte-Carlóban sem, és az utóbbi évek hercegségbeli szenvedései után ismét az Ezüst Nyilak lesznek a favoritok a Monacói Nagydíjon.

Tavaly a Spanyol Nagydíj után mindenki arról beszélt, hogy a Red Bull, a kanyargós harmadik szektorban mutatott tempója alapján a legnagyobb esélyese, s ha csak Daniel Ricciardo révén, de végigdominálta a 2018-as Monacói Nagydíjat a Red Bull.

Idén a Mercedes volt a leggyorsabb a barcelonai pálya utolsó harmadában, így joggal gondolhatja azt Christian Horner, hogy ezúttal az Ezüst Nyilak a favoritok az ikonikus utcai pályán: „Ha megnézzük, hogy Barcelonában milyen tempót diktált a Mercedes az utolsó szektorban, akkor arra számíthatunk, hogy nagyon erősek lesznek Monacóban” – mondta Horner a Crash-nek.



„Senki sem érhet el öt kettős győzelmet egymás után anélkül, hogy övék lenne a legjobb autó, szóval ezúttal is őket kell legyőznünk, nekünk az a dolgunk, hogy elkapjuk őket. Úgy gondolom, hogy egyértelműen ők az esélyesei a Monacói Nagydíjnak, mi pedig megpróbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet nyújtani, hogy kihívás elé állítsuk őket.”

„A Mercedes nagyon jó munkát végzett aerodinamikai téren, mi pedig nem vagyunk még optimális helyzetben ezt illetően. Nem tartunk még ott e téren, ahol szeretnénk, és a gumik szerkezete sem nekünk kedvez, de összességében azt gondolom, hogy Spanyolországban nagyot léptünk előre, amit további javulás fog követni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: