DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen fordítani akar pocsék pályáján

Nem egy monacói specialista Max Verstappen: idén végre össze akarja kapni magát, a győzelemért való harcra azonban nem számít. A Mercedest minden kanyarban erősebbnek tartja az RB15-nél.

A Red Bull hollandja négy nekifutásból egy 2017-es ötödik helyet tud felmutatni legjobb versenyeredményeként a Monacói Nagydíjról. A 21 éves pilóta kétszer kiesett, tavaly pedig csupán kilencedik lett, miután a harmadik szabadedzésen összetörte autóját, az időmérő kihagyása miatt pedig az utolsó helyről kellett elrajtolnia.

A Red Bull hagyományosan jól megy Monte-Carlóban – tavaly Daniel Ricciardo aratott győzelmet műszaki hibája ellenére –, az idei vezérpilótának viszont össze kell kapnia magát, ha erős eredményt akar elérni. A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen jóslata szerint a hercegségben megszakadhat a Mercedes győzelmi sorozata, a lehetséges trónfosztók közül elsőként Verstappent nevezte meg.



„Nagyszerű volt újra a dobogóra állni Barcelonában, most pedig várom a monacói versenyt. Különleges és hektikus hétvége, és kétségkívül nagyon élvezetes. Utcai pálya, amelynek nagy történelme van, számomra azonban az elmúlt években nem volt a legjobb helyszín. Remélem, hogy ezúttal sikerül ezen fordítanom” – mondta a Red Bull sajtóelőzetesében Max Verstappen.

A holland pilóta azonban Hakkinentől eltérően nem vár győzelmet: „Jelen pillanatban, ha az utolsó (barcelonai) szektor alacsony sebességű teljesítményét nézzük, egyértelműen nem vagyunk favoritok. Nem számítok olyan versenyre, mint a tavalyi, amikor szuper erősek voltunk Monacóban. Úgy gondolom, hogy jelenleg egyetlen kanyarban sem vagyunk jobbak a Mercedesnél. Nem azt mondom, hogy rossz autónk van, pillanatnyilag azonban a Mercedes mindenhol kicsit gyorsabb nálunk” – nevezte ki esélyesnek a német istállót.

„Monacóban élek, jó lesz a saját lakásomban aludni szálloda helyett. Pár barátom és családtagom is ott lesz, várom, hogy lássam őket és jó hétvégém legyen” – zárt azzal, hogy számos másik F1-eshez hasonlóan bizonyos szinten neki is hazai versenye lesz Monaco.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: