DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: Elveszíthetjük az F1 drukkereit

Carlos Sainz szerint nem tesz jót az F1-nek a Mercedes dominanciája. Év eleje óta nincs kihívója a német gárdának: háromszor Hamilton, kétszer pedig Bottas nyert az eddigi futamokon.

Már most tetemes a Mercedes előnye, de a Ferrari és a Red Bull is próbál mindent megtenni azért, hogy megtörjék a németek fölényét. Legközelebb Monaco következik, ahol minden évben jól teljesít a Red Bull, és az energiaitalos alakulatnál remélik, hogy már a következő futamon a Mercedes előtt végezhetnek.

Carlos Sainz úgy véli, hogy valamin mindenképp változtatni kell: „Azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy jobb showt kell csinálnunk. A szurkolók nem fognak kijönni, hogy mindig ugyanazt az eredményt láthassák, ha mindig ugyanazokat az embereket kell nézniük a dobogó tetején. Ennél többre van szükségünk. Több pilótának kell az első háromban végeznie, hogy az F1 vonzóbbá váljon. Úgy gondolom, hogy fogunk még látni olyan embereket, akik rajonganak az F1-ért, de nagyon nehéz úgy lenyűgözni őket, amikor mindig ugyanazok nyernek, és a forgatókönyv sem változik.”

sainz-a-drukkerekrok-2019



2020-ban új helyszín kerül a naptárba, amit a spanyol sajnál a leginkább, mivel ezzel haza futama kikerülhet a tervekből: „Szomorú lenne, ha elveszítenénk ezt a nagydíjat. Nekem hatalmas löketet adott, hogy a hazai közönségem előtt versenyezhettem. Feltüzeltnek láttam őket az ötös kanyarban a verseny előtt, és nem éreztem volna magam olyan jól, ha nem otthon versenyzek. Tele voltak a lelátók, mert az emberek szeretnek engem, de azt se feledjük, hogy Európa minden részéről jönnek ide szurkolni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: