DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alfahímek néznek farkasszemet az élen

Bár az F1 élmezőnyében eldőltek az idei erőviszonyok, Alex Wurz szerint izgalmas megfigyelni a csapatokon belül éleződő helyzeteket. Bottas és Hamilton, valamint Vettel és Leclerc párharcára kíváncsi.

Bár az idei Formula-1-es szezon egyoldalúvá vált, Alexander Wurz úgy látja, igenis van mire odafigyelni a hátralévő futamokon is. Az ex-F1-es pilóta a Mercedes pilótái közötti, dominanciáért zajló mentális küzdelemre hívta fel a figyelmet, amelynek érdemes az apróbb jeleire figyelnünk. Például arra, hogy Lewis Hamilton finoman elkezdte aláásni Valtteri Bottas magabiztosságát: a bakui, rajt után történt összecsapásukról úgy nyilatkozott, hogy szándékosan kímélte a finnt, Spanyolországban pedig azzal magyarázta csapattársa jó formáját, hogy a körülötte dolgozó mérnökök magától Hamiltontól kerültek mellé...

bottas-hamilton-portre-20191



"Az incselkedés már elkezdődött"- nyilatkozta Wurz. "Minél jobb Bottas, annál élesebben reagál Hamilton. Bottas fel tudja venni a kesztyűt, és a világbajnoki címért fel is kell vennie azt. Tavaly többször balszerencsés volt, és még a csapatban sem találta meg igazán a helyét. Télen viszont megvetette a lábát, így most már magabiztosan vezet."

Wurz a Sebastian Vettel és Charles Leclerc között uralkodó dinamikát hasonlóan is érdekfeszítőnek tartja. "Az ő partnerségüket kívülről főleg a média fogja befolyásolni. Kíváncsi leszek, mi fog történni. Leclerc a tavalyi, sauberes tanulóévéből kihozta a maximumot, és jól kezelte azt is, hogy az élmezőnybe került, most viszont szállítania kell az eredményeket, ami nagy nyomással jár" - idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: