DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Bottas rájött, hogyan győzheti le Hamiltont

2016 világbajnoka, Nico Rosberg szerint Valtteri Bottas rájött, hogyan győzheti le Lewis Hamiltont. A kulcs, hogy semmiképp sem szabad feldühíteni a britet, mert azzal extra motivációt szerezne.

Nico Rosberg úgy látja, hogy a 2016-os visszavonulása után őt váltó Bottas végre kezd rájönni, hogyan lehet letaszítani a trónról Lewis Hamiltont. 2017-ben és 2018-ban is csak szenvedett a brit mellett a finn versenyző, idén azonban négy versenyhétvégét követően egy ponttal előzi csapattársát Valtteri Bottas.

Nico Rosberg egy elég érdekes összhangot vél felfedezni a két csapattárs között, és elmondta, Bottas nagyon jól csinálja, hiszen a lényeg az, hogy Hamiltont nem szabad kihozni a sodrából: „Soha nem szabad felidegesíteni Lewist. Ha leszáll elé a vörös köd, akkor motiváltabbá és koncentráltabbá válik. Úgy harap, mint egy terrier.”



„Valtteri kezdi megérteni azt, amire én csak az utolsó szezonomban jöttem rá” – mondta Rosberg az SID hírügynökségnek, aki szerint Hamilton Bottas elleni csatája elég vérszegény volt. Gerhard Bergert is rendkívül meglepte és meg is győzte Valtteri Bottas eddigi teljesítménye.

„Azt kell, mondjam, hogy mélyen meggyőzött Valtteri Bottas. Ő egy rendkívül laza, jó fej fickó, aki nagyon nyugodt, de pokolian gyors. Hamilton előnye viszont a türelmében rejlik. Ő nem az első kanyarban akarja megnyerni a futamot. Tud várni, aztán majd később megnyeri a futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: