DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Így két hazai nagydíjam is lesz

Ma délelőtt jelentették be, hogy a Holland Nagydíj jövőre visszatér az F1-es versenynaptárba, a mezőny egyetlen holland pilótája pedig már most izgatott a zandvoorti futam miatt.

1985 után tér vissza a versenynaptárba a Holland Nagydíj, amelyet eddig is mindig Zandvoortban rendeztek meg, és jövőre is ugyanitt tartják majd. A visszatérés leginkább Max Verstappen töretlenül növekvő népszerűségének köszönhető, aki azonnal reagált a hírre.



„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Holland Nagydíj visszatér. Egy gyönyörű és történelmi pálya ez, szóval igen, ez egyértelműen jó szórakozás lesz. Rendkívül nagykihívást jelent ez a pálya, ráadásul egy kissé old-school. Úgy értem, nagyon hasonlít például Suzukára, mivel ugyanaz az ember tervezte mindkét pályát” – mondta Verstappen a GP Fansnek.

„Szerintem F1-es autókkal nagyon gyors lesz a pálya” – vizionálta Verstappen, akinek édesanyja belga, édesapja pedig holland, így két hazai versenye is lesz. „Mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni. Mármint eddig is volt nekem egy, Spában, szóval nekem lényegében már kettő is van, hiszen félig belga, félig pedig holland vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: