DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: A legjobbkor jön számunkra a teszt

Kimi Raikkönen érthető módon nincs megelégedve a Spanyol Nagydíj végeredményével, miután ez volt idén az első verseny, melyen az Alfa Romeo finn pilótája nem tudott pontot szerezni.

Már az időmérő edzés után sejteni lehetett, hogy ez nem az Alfa Romeo hétvégéje lesz, miután Antonio Giovinazzi már a Q1 után búcsúzni kényszerült, Raikkönennek pedig esélye sem volt továbbmenni a második szakaszból.



A finn a 14. pozícióból vágott neki a Spanyol Nagydíjnak, s ebben a pozícióban is ért célba: „Mit mondhatnék? Jó, hogy ez után egy kétnapos teszt következik. Nagy szükségünk van most erre, és remélhetőleg ki tudjuk deríteni, mik okozták a problémáinkat. Összességében egyáltalán nem volt egyszerű hétvégénk.”

„A verseny végén ugyanazt a tempót tudtuk autózni, mint az elöl lévők, de ezzel igazából nem sokra mentünk. Az sem segített bennünket, hogy az első körben kicsúsztam, de a rajt után kétségbeesetten próbáltam pozíciókat nyerni, de kimentem a csúszós részre, és elhagytam a pályát. Eléggé csalódást keltő, ami történt, de amint mondtam, a teszt remélhetőleg javunkra fordítja a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: