DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: A kuplung miatt veszítettem az elején

Hihetetlen a Mercedes: zsinórban ötödik kettős sikerét érte el a csapat: Lewis Hamilton nyert, mellé pedig Valtteri Bottas és Max Verstappen állhatott fel a dobogóra a Spanyol Nagydíjon.

Az első hely sorsa gyakorlatilag a legelején dőlt el: Lewis Hamilton lerajtolta csapattársát, Max Verstappen pedig felkapaszkodott a harmadik pozícióba a Red Bull-lal, a Ferrari pedig ismét elesett az első helyektől, ráadásul ezúttal a dobogótól is.

A címvédő Hamilton végig a kezében tartotta a futamot, miután átvette a vezetést Bottastól a rajtot követően: „Történelmet írunk, zsinórban ötödször végeztünk az első két helyen, örülök neki, hogy ennek részese lehetek. Büszke vagyok mindenkire, aki itt van a pályán, vagy a gyárban dolgozik a csapat színeiben. Nehéz első négy versenyünk volt, nagyszerű az autó, és valahogy mindig boldogulunk vele. Nagyon hálás vagyok, hogy ennyire jól sikerült a verseny, és hosszú az út az első kanyarig, de sikerült jól eljutnom odáig.”

„Érdekes helyzet volt, nagyon szorosan mentünk egymás mellett, láttam a Ferrarit Bottas másik oldalán, és fogalmam sem volt, hol vannak körülöttem, csak észleltem, hogy Valtterinek fékeznie kellett” – emlékezett vissza Hamilton a rajt pillanataira. 

top3-spanyol-nagydij-2019



A szombaton még pole-pozíciót ünneplő Bottasnak ezúttal csak egy második hely jutott, és az elrontott rajt után már nem tudott mit kezdeni csapattársával: „Igen, szoros volt az első kanyar, a startnál veszítettem el ezt az egészet. A kuplung nem működött megfelelően, és olyan érzésem volt, amit még korábban nem éreztem az autóban, ott ment el ez a futamgyőzelem. Csapatként elképesztő, ami történik, ez az ötödik kettős győzelem idén. Fontos pontokat szereztem, és mindegyik számítani fog a végelszámolásnál, ebben biztos vagyok.”

Ausztrália után ismét sikerült Max Verstappennek a dobogón végeznie a Red Bull-lal, amivel a harmadik pozícióba lépett előre a bajnoki tabellán: „Nagyon kemény első kanyar volt, nem is tudtuk pontosan, hogy mi történt. Aztán sikerült a harmadik helyen eljönnöm az első kanyarokból. A Mercedesek túl gyorsak voltak, ez egyértelmű, én viszont a saját tempómat tudtam utána autózni, versenyképesek voltunk végig, és örülök a dobogónak.”

Folytatás Monacóban!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: