DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Ez még nem elég a győzelemhez

Max Verstappen szerint hiába a Red Bull fejlesztései a Spanyol Nagydíjra, valós esélyük legfeljebb Monacóban lesz a futamgyőzelemre. Gaslynak is a kedvére tett a Red Bull az új fejlesztésekkel.

Általában az első európai nagydíj az, ahová jelentős fejlesztésekkel, sőt egyes csapatok mondhatni, új autóval érkeznek meg, és nincs ez másként idén sem. Azonban a sok újdonság ellenére Max Verstappen úgy érzi a pénteki nap után, hogy ez sem lesz elegendő ahhoz, hogy legyőzzék a Mercedest és a Ferrarit.

„A fejlesztések közelebb hoznak majd bennünket az elejéhez, de ez még sajnos nem lesz elegendő a győzelemhez. Arra Monacóig várnunk kell” – mondta a holland az Auto Motor und Sportnak.



Csapattársa, Pierre Gasly már valamivel optimistábban nyilatkozott, persze ahogyan számára indult a 2019-es esztendő, ő már az apróbb dolgoknak is tudott örülni: „Jobban érzem magam az autóban. Csináltunk néhány olyan változtatást, amik jobban illenek az én vezetési stílusomhoz.”

„Már Bakuban is látszott, hogy mennyit léptem előrébb, és remélem, ez a javulás folyamatos lesz. A követendő példa számomra Max Verstappen, aki elképesztő módon állandóan ki tudja hozni a legtöbbet az autóból.”

Az első gyakorlás alkalmával visszafogta magát a két Red Bull-os pilóta, de a második szabadedzésen már az ötödik, illetve a hetedik pozíciót szerezte meg Max Verstappen, illetve Pierre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: