DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alfa Romeo: Felemás napot zártak a pilóták

Felemás napot zártak az Alfa Romeo versenyzői a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően. Raikkönen sok problémával küzdött, Giovinazzi viszont rendkívül derűlátó a hétvégét illetően.

Bár a megszerzett pozíciók tekintetében nem mondhatnánk, hogy jól kezdte a Spanyol Nagydíjat az Alfa Romeo, de mint tudjuk, a pénteki eredmények vajmi keveset számítanak a hétvége során.

Az első edzést Raikkönen csak a 18. pozícióban zárta, a második gyakorláson viszont már előrelépett a 11. helyre, azonban a Jégember egyáltalán nem volt megelégedve a mai nappal: „Ez egy nehéz nap volt számunkra. Mindig volt valami problémánk, hol itt, hol ott. A második szabadedzés végére már nagyjából sikerült megértenünk az autó viselkedését, de még elképesztően sok munka áll előttünk, hogy megfelelően felkészüljünk a holnap kvalifikációra.”



Antonio Giovinazzi sokkal simább napot zárt világbajnok csapattársánál, bár a két edzésen csak egy 14. és egy 17. helyet szerzett, de a frissített karosszériával köröző olasz bizakodó: „Jó érzés volt végre egy problémamentes napot zárni. Remélem, ez annak a jele, hogy az egész hétvégén jól fognak alakulni a dolgok.”

„Elég sok kilométert bele tudtam tenni az autóba, ami rendkívül fontos. Barcelona egy olyan pálya, amit nagyon jól ismerünk, de érdekes volt látni, mennyit fejlődött az autó a téli tesztek óta, illetve most nyilvánvalóan mások a körülmények is. Mint mindig, most is nagyon fontos volt, hogy megértsük a gumik viselkedését, és azt hiszem, ez sikerült is. Remélhetőleg ma este még előrébb tudunk jutni, így holnap benne lehetünk a harcban a Q3-ért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: