DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: Nem tudok megbízni az autóban

Amilyen jónak ígérkezett, legalább olyan nehezen indult 2019 a Ferrari és Vettel számára, aki el is ismerte, hogy nincs meg a kellő bizalma az autó iránt, de ezt minden pilóta érezte már szerinte.

Bár Vettel az elmúlt két versenyt a dobogón fejezhette be, mégsem lehet felhőtlenül boldog, hiszen az első két futamon csak egy negyedik és egy ötödik pozíció jött össze számára, miközben a Mercedes mind a négy eddigi versenyen kettős győzelmet aratott.

A kisebb formajavulás ellenére Vettel azonban nem érzi magát kellőképpen kényelmesen az SF90-ben: „Bíznunk kell az autóban, mikor beülünk, én viszont még nem tartok itt. Azt viszont érzem, hogy nem tudom a legjobbamat nyújtani, mivel az autó nem úgy reagál bizonyos dolgokra, ahogyan azt én szeretném. Természetellenesnek tűnik az egész” – mondta Vettel a GP Blognak.



„Én úgy gondolom, hogy mindenki érzett már így, a pilóták számára ez kivétel nélkül ismerős lehet. Sokkal óvatosabbnak kellett lennem az első versenyeken, mint a szezonelőtti teszteken Barcelonában.”

Bár a téli teszteket dominálta a Ferrari, Sebastian Vettel szerint ezt már el kell engedni, és a jövőre kell koncentrálniuk: „A teszt nagyszerűen sikerült, de az már nagyon régen volt. Előre kell néznünk, és javítanunk kell azon, hogyan kezelünk bizonyos dolgokat, külön odafigyelve az autó tempójának növelésére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: