DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel: A gumik miatt szenvedünk

Sebastian Vettel elismerte, hogy a Ferrari mégsem olyan versenyképes, mint az a téli tesztek alatt tűnt. Ennek legfőbb okát az autó gumikezelésében látja a négyszeres világbajnok.

A Pirelli a 2019-es szezont megelőzően ismét változtatott az abroncsok összetételén, és Sebastian Vettel úgy látja, a Mercedes gyorsabban tudott alkalmazkodni a változásokhoz, mint a Ferrari, jelenleg pedig ez teszi ki a különbséget a két élcsapat között.

„Megvan a technológiánk, már csak valahogy működésre kellene bírnunk az egész csomagot, ez okozza a legnagyobb gondot számunkra. Úgy érzem, ebben az évben egy kicsivel több problémánk akadt a gumikkal, mint a korábbiak bármelyikében” – mondta Vettel a GP Blognak.



„Úgy látszik, a Mercedes könnyebben alkalmazkodott a változásokhoz, míg nekünk valamivel nehezebb dolgunk van. Szerintem általánosságban véve ez okozza a gondjainkat idén, de persze az igazat megvallva, látható, hogy nálunk hiányzik valami, ami nekik megvan.”

A Mercedes a 2019-es szezont négy kettős győzelemmel kezdte, ami rekord a Formula-1 történetében, a legtöbb zsinórban aratott kettős siker pedig szintén a Mercedes csapatához fűződik, öt győzelemmel, melyet Barcelonában akár be is állíthatnak egy újabb egy-kettő esetén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: