DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell alig várta, hogy vége legyen az azeri hétvégének

Több problémája volt a Williams újoncának, George Russellnek az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjén, ezeknek a problémáknak pedig csak egy része szólt az autóról. Nem is csoda, hogy a végre vége az a szó, ami elsőre eszébe jut róla.

Szinte rossz volt ránézni a Williams teljesítményére a 2019-es szezon eddigi futamain, és a helyzet különösebben nem változott Azerbajdzsánra sem - és ha ez nem lett volna elég, a csapat újoncára csőstül szakadt rá minden rossz, ami rászakadhatott. Nem is csoda, hogy George Russell a háta közepére sem kívánja a múlt hétvégét a csatornafedél jóvoltából összetörő autó, egy betegség és a gyenge eredmény után.

„Annyira volt ez jó, amennyire csak jó lehetett” - fogalmazott Russell, visszagondolva a bakui hétvégére. „Tudtuk, hogy az egész szezonban talán itt lesz majd a legnehezebb dolgunk az összes verseny közül. Ráadásul még beteg is voltam, aztán ott volt az incidens a csatornafedéllel, ami után a srácoknak egész éjjel dolgozniuk kellett, hogy kész legyen az autó. Felszabadító érzés volt, mikor azt mondhattuk, végre vége a hétvégének.”

00119006_783



A rutinosabb csapattárs, Robert Kubica azeri hétvégéje sem volt éppen egyszerű, köszönhetően először a saját, aztán pedig csapata hibájának. A lengyel először külső behatás nélkül törte össze autóját, miután hibázott a pálya legszűkebb szakaszán, a nyolcas kanyarban, amikor pedig csapata úgy döntött, a bokszutcából rajtoltatja, túl korán engedte ki, emiatt pedig Kubicát bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották a verseny során.

„Jó kis figyelmeztetés volt, amikor rögtön az első kanyarban majdnem a falban kötöttem ki” - fogalmazott a lengyel értékelésében

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: