DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kizárták Raikkönent a bakui időmérőről

Szabálytalannak találta a finn pilóta autójának első szárnyát a Nemzetközi Automobil Szövetség, ezért a 2007-es F1-es világbajnok a bokszutcából fogja megkezdeni az Azerbajdzsáni Nagydíjat.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálódni kezdett Kimi Raikkönen Alfa Romeo C38-asán: az ellenőrök szabálytalannak találták az autó első szárnyát, ezért a finn versenyző összes, időmérő edzésen futott körét elvették, aki így a bokszutcából kezdheti meg a bakui futamot.



Az első szárnyra vonatkozó szabályok maximum öt miliméteres hajlékonyságot engedélyeznek hatvan newtonos terhelés alatt, a kérdéses elem azonban ennél flexibilisebbnek bizonyult az FIA vizsgálata során.

Kimi Raikkönen így nyolcadik helyének inthetett búcsút, és Pierre Gaslyhoz, valamint Robert Kubicához fog csatlakozni a bokszutcában. A finn csapattársa, Antonio Giovinazzi már korábban büntetésben részesült: az Alfa Romeo ugyanis kicserélte a vezérlő-elektronikát az olasz autójában, aki így a rajtrács utolsó, 17. pozíciójából kezdheti meg az 51 körös száguldást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: