DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel bánja, hogy nem kockáztatott

Vegyes érzésekkel, részben elégedetten, részben csalódottan zárta az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzését Sebastian Vettel, akinek az utolsó körön nagyon hiányzott a szélárnyék adta segítség.

Harmadik helyre, a két Mercedes mögé kvalifikálta magát a bakui időmérőn a Ferrari állva maradt pilótája, Sebastian Vettel, aki a leintést követően részleges elégedettségéről számolt be. A német pilóta a pole-pozíciós Valtteri Bottastól 0,302 másodpercet kapott, ami egy jól elkapott szélárnyékkal ledolgozható lett volna, ám a körülmények mást diktáltak Vettelnek.

 vettel-baku-action-20191



 „Jól sikerült a köröm, de a végén nem volt szélárnyékom, amivel veszítettem valamennyit. Örülök, hogy közel a maximumot sikerült ma kihozni, de Charlesnak és magamnak is valamivel jobb eredményt szerettem volna, ezért a csapat szempontjából nem vagyok elégedett. Úgy gondoltuk, hogy közelebb leszünk az elejéhez” – nyilatkozta a leintést követően.

A német szerint egy jó „vontatás” értékes tizedmásodperceket jelenthet a legendásan hosszú célegyenessel rendelkező bakui pályán. „Attól függ, akár fél másodperc is lehet, de ha túl közel kerülünk az előttünk lévőhöz, akkor veszítünk vele. A többiekkel együtt autózva azt mondanám, hogy inkább három tizedmásodperc. Szorosabb lett volna [a végeredmény], ha van előttem valaki.”

A Q3 legvégén Vettel azonban úgy döntött, elsőként kezdi meg a sort. A balesetekkel tarkított mai program csúszása változó körülményeket, folyamatosan hűlő aszfalthőmérsékletet eredményezett, ami nem feküdt a Ferrari autójának, ezért a német nem várta ki a többiek elindulását, inkább a gumikat igyekezte ideális tartományba hozni.  „A pálya folyamatosan hűlt, az autót pedig egyre nehezebb volt vezetni, ezért úgy döntöttem, hogy a kivezető kört meg akarom nyomni. Utólag kissé bánom, hogy nem kockáztattam, de szerintem jól döntöttem” – magyarázta az utolsó percek eseményeit Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: