DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: Nem eladó a csapat, és kész

Claire Williamsék mindenáron kitartanak szeretett F1-es csapatuk mellett, amelytől csak akkor válnának meg, ha annak jól menne a sora. Ettől pedig jelenleg messze vannak.

Folyamatos sorscsapások ide vagy oda, nem cserél gazdát a kilencvenes évek legsikeresebb Formula-1-es csapata – jelentette ki Claire Williams helyettes csapatfőnök azokra a pletykákra reagálva, amelyek szerint a grove-i istállóban többségi tulajdont szerezne Dmitrij Mazepin orosz milliárdos. Bakuban a Motorsport megkeresésére reagált a csapatvezető.

 clairewilliams-portre-20191



„Olvastam azokat a történeteket, de nem foglalkoztam velük. Nem volt ilyen jellegű találkozónk Mr. Mazepinnel. Tavaly év közepén megejtettünk egy rövid beszélgetést, de ezen kívül semmi egyéb nem történt. Szeretném kategorikusan kijelenteni: A Williams nem eladó, és nincs is szándékomban ilyen irányba elmozdulni. Nem tudom, miért lenne erre bármi okunk” – nyilatkozta.

A Williams jövője a külvilág számára egyre borúsabbnak tűnhet, miután a kiscsapat egyik sorscsapást szenvedi el a másik után. A félresikerült tavalyi szezont követően elhagyta őket a jelentős tőkével rendelkező Stroll család, a főszponzor Martini és a fizetős tartalékpilóta Szergej Szirotkin is. Ezután az idei autó is versenyképtelenre sikeredett, így előbb-utóbb várható volt, hogy felröppennek a rosszindulatú (ál)hírek.

„Olyan időszakokban, mint amit most a mi csapatunk is átél, mindig feljön egy ilyen pletyka” – folytatta Williams. „Viszont ilyenkor eladni nem jó ötlet, ezt a lehetőséget csak akkor vizsgálnánk meg, ha jól menne a szekerünk. A Williams négy évtizede jelen van ebben a sportban, és egyszer sem volt eladó. Nem kerültünk ki a piacra, mert be akarom bizonyítani, hogy képesek vagyunk dobogóra állni és futamokat nyerni. Ezért vagyunk itt. Ez talán sok időbe telhet, de Franknek is több mint tíz évébe telt, amikor belevágott, és biztos vagyok benne, hogy most erősebb a szembeszél. Nem adjuk fel a nehéz időszakokban. Ez egy kihívást, amellyel szembenézve bizonyíthatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: