DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz imádja a McLaren végsebességét

Carlos Sainz szerint a McLaren 2019-es szezonkezdésében az egyik legpozitívabb dolog az, hogy mennyire jó az autó végsebessége egyenesekben. Szerinte nagyon rég volt ilyen versenyképes a csapat.

Carlos Sainz nem olyan rég a Renault gyári csapatától igazolt a McLarenhez, így csak az istálló változott, ahol a Renault motorjait használhatja immár harmadik éve, maga a tény nem. A franciák erőforrásával kapcsolatban általános vélekedés az, hogy még mindig érdekes lesz nézni a megbízhatóságot, az viszont egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy a teljesítményt tekintve bizony történt előrelépés - nem is feltétlenül kicsi, azok alapján, ahogy Sainz vélekedik a témáról.

00119004_624



„Egyértelműen versenyképesebbek voltunk az egyenesekben a 2019-es szezon kezdetén a korábbiakhoz képest” - szögezte le a spanyol a Motorsportnak. „Az is igaz viszont, hogy kisebb leszorítóerővel mentünk a riválisokkal szemben. Szóval ha ez most hirtelen kiegyenlítődne, valószínűleg eltűnne az előnyünk is az egyenesekben. A lényeg, hogy a jövőben is be tudjuk így, a riválisokhoz képest alacsonyabb leszorítóerőhöz állítani az autónkat. Nem szívesen válnék meg ettől, hogy őszinte legyek, az ötödik évemben végre normális végsebességem van, ez az egyik legjobb dolog idén.”

Pontot egyelőre csak az újonc csapattárs, Lando Norris tudott szerezni. „Éhes vagyok már egy jó eredményre, és szeretném ezt a lehető leghamarabb elérni - lehetőleg Bakuban. Viszont nem üldözöm ezt reménytelenül. Hiszen amikor jól érzi magát az ember az autóban, a csapatban és tudja, hogy jó az autója, érzi azt is, hogy az eredmény inkább csak idő kérdése, és jönni fog. Jönni fog az eredmény, nem aggódom. Várom már, de nem pánikolok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: