DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Baku olyan, mintha egy cérnát akarnánk befűzni

Sebastian Vettel idei első győzelmére fog hajtani Bakuban, ahol szerinte a szűk kanyargós részeken úgy érezhetik magukat a pilóták, mint akik egy cérnát próbálnak befűzni egy tűbe.

Sebastian Vettelnek és a Ferrarinak egyelőre nem sikerült felvennie azt a tempót, amit a Mercedes diktált az első három futamon. Az Ezüst Nyilak ugyanis minden idei versenyen kettős győzelmet értek el, míg Vettel a dobogóra is csak egyszer állhatott fel eddig.

Ezen a hétvégén Vettel mindenképpen szeretné megtörni a Mercedes uralmát, ahol meg is van erre az esélyük, hiszen egy több, mint két kilométeres egyenes is található a pályán, ami a Ferrari malmára hajthatja a vizet.



„A hatkilométeres pályán megtalálható a versenynaptár leghosszabb egyenese a maga 2,2 kilométeres hosszával. Itt elérjük a 360 km/h-s sebességet is, utána pedig jön egy nagyon kemény féktáv a lassú egyes kanyar előtt” – magyarázta Vettel, hogy az azerbajdzsáni pálya nem tartozik a könnyen tanulhatóak közé.

„A pálya az óváros falai között tekereg és mindössze hét méter széles, ami egy F1-es autóban ülve nagyon szűknek érződik. Olyan érzés, mintha egy cérnát próbálnánk befűzni egy tűbe. Nincs elegendő hely két autó számára, szóval nagyon oda kell majd figyelnünk egymásra” – mondta Vettel a Planet F1-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: