DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton az első Senna súlycsoportjában

A háromszoros világbajnok egykori csapattársa, Gerhard Berger mondja ezt, aki sok nagy versenyzőt látott, de kitart amellett, hogy a brazil mindnél jobb. Korábban sem Prostot, sem Schumachert nem sorolta Senna kategóriájába.

Örök vita, ki minden idők legjobb autóversenyzője. Egy jelentős csoport a 34 éves korában, tragikusan elhunyt Ayrton Sennát tartja a Formula-1-es pilóták legremekebbjének. Gerhard Berger, Senna egykori csapattársa a McLarennél (1990 és 1992 között) is a háromszoros világbajnok és 41-szeres futamgyőztes csodálói közé tartozik.

„Mindenki azt kérdi tőlem: mit gondolsz erről vagy arról a versenyzőről Ayrtonhoz hasonlítva? És egészen eddig, az évek során mindig azt mondtam, szerintem senki sincs Ayrton közelében. Lewis az első, akit ugyanabba a súlycsoportba sorolok, mint Ayrtont” – mondta a BBC Sportnak. „Voltak nagy bajnokok, mint Nelson Piquet, Niki Lauda, Alain Prost és Michael Schumacher, de Ayrton mindig felettük állt. Most már Lewist is az ő ligájába sorolom.”



Ha azonban a háromszoros és ötszörös világbajnokot össze kell venni, Berger még mindig régi csapattársát sorolja az első helyre: „Továbbra is Ayrtont hoznám ki a mérkőzés győztesének, mert elbűvölő fickó volt, egy egyéniség. Az is nyilvánvaló, hogy ha valaki életét veszíti és legendaként marad velünk, az különleges dolog. Ha viszont a teljesítmény felől közelítem meg, akkor azt látom, hogy Lewis egyik pole-pozíciót szerzi a másik után, egyik versenyt nyeri a másik után, épp ahogy Ayrton tette. Talán övé a legjobb autó és legjobb motor, de egyben ő a legjobb. Messze a legjobb jelen pillanatban.”

És mi a helyzet Michael Schumacherrel? „Szeretném megvédeni Michael sikereit, mert tragédia, ami történt, szomorú látni, mi lett vele. De ha ezeket egy pillanatra kizárom, akkor azt látom, hogy Lewis Hamilton az egyik legkülönlegesebb versenyző, azóta, hogy követem a Formula-1-et és a sport közelében vagyok” – magyarázta Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: