DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A McLarent a kínai versenytempó élteti

Pont nélkül maradt a wokingi alakulat Sanghajban, de ez nem csak rajtuk múlt: Danyiil Kvjattal baleseteztek és kerültek a mezőny végére a pilótáik, de a csapatfőnök így is látja a pozitívumokat.

Bátorítóan indult a McLaren szezonja, mivel sokkal versenyképesebbnek tűnik az autó az előző évek modelljeitől. Bár még nem áll túl sok pont a csapat neve mellett, a versenyzőknek - főként Carlos Sainznak - többször is balszerencséje volt, pontszerző helyről álltak ki a futamokon.

Gil de Ferran sajnálja az előző hétvégén történteket: „Nagyon kegyetlen néha a versenyzés, Kínában az is volt. Nyilván az első körös incidens elrontotta a versenyünket, de megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani és keményen mentünk a végéig.”

 mclaren-a-kinai-versenytemporol-2019



„Mindezek ellenére le tudtunk vonni néhány pozitívumot a nagydíjból, különösen a versenytempóval kapcsolatosan. Nagyon versenyképesek voltunk, ha azokhoz a srácokhoz mérjük magunkat, akik a pontszerző helyeken végeztek” – vonta le a pozitív következtetést a McLaren csapatfőnöke.

„Többet is tanultunk az autóról ezen a többitől eltérő pályán, és most ismét egy küzdelmes hétvége elé nézünk Bakuban.” A wokingi alakult tehát Azerbajdzsánban javíthat a következő hétvégén, és bizonyíthatja, hogy valóban jobban állnak az előző évekhez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: