DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc: Más a vezetési stílusunk Sebbel

A fiatal monacói könnyen felvette a tempót csapattársával, de a Ferrari próbálja Vettelt favorizálni. Leclerc szerint teljesen másképp vezetnek ők ketten, és a növekvő népszerűséget is jól kezeli.

Kínában Leclerc-t arra kérték, hogy engedje el a négyszeres világbajnokot, de amikor ő elé került, nem tudott gyorsabb lenni, sőt hibázgatott is: a monacói könnyen lehetett volna ismét dobogós Bahrein után. Leclerc végül elfogadta a Ferrari döntését.

A fiatal pilóta a következő észrevételt tette Vettel és közte: „Seb és én Barcelona (szezon előtti tesztek) óta teljesen más vezetési stílust képviselünk. Így más beállítást és kissé más egyensúlyt igénylünk az autón. Nem akarom ezt nagyon részletezni, de az biztos, hogy nem pontosan ugyanazt a Ferrarit szeretnénk.”

 leclerc-vettel-vezetesi-stilusrol



Az olaszok versenyzőjének arra is felhívták a figyelmét, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem csak a közönség körében: „Ezen sosem gondolkodtam. Mindig jó dolog bókokat hallani Lewistól, Sebtől, vagy a sport más nagy alakjától.”

„Ezt tényleg jó hallani, de nem gondolkodom ezen sokat. Megpróbálok jobb lenni minden egyes versenyen, ahol a gyengeségeimre is koncentrálok. Az utolsó hétvégéhez képest mindig próbálok javítani, és jobbnak lenni a következőn.”

Az mindenesetre biztos, hogy a Ferrarinál Leclerc érkezésével változott valami, hiszen Kimi Raikkönen gyakorlatilag elfogadta, hogy Vettel mögött kell lennie, de a monacói pilótára ez már pár futam után nem jellemző. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: