DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Berger: Leclerc az új Verstappen

Jönnek fel a fiatalok: különösen ketten győzték meg az első futamok után az ex-F1-es Gerhard Bergert. Az osztrák szerint a Ferrarinál szakadás következhet be.

Több tehetséges fiatal pilóta került be 2019-ben a Formula-1-es mezőnybe, illetve lépett fel élcsapatba – mindenekelőtt Charles Leclerc, aki kicsit több szerencsével már Bahreinben megszerezhette volna első nagydíjgyőzelmét a Ferrarival. Az egykori versenyzőt, Gerhard Bergert két ifjú tehetség győzte meg.

„Jó érzés látni, hogy jönnek fel a fiatalok” – mondta az F1i.com-nak Berger. „A fiú (Leclerc) kiemelkedő, ugyanígy beszéltünk két-három éve Verstappenről. A stílusa azonban különbözik az övétől. Van egy másik srác is, aki meggyőzött az első két-három versenyen, mert nem számítottam rá, hogy ennyire erős lesz: Norris.”



Az osztrák nem ért egyet a Ferrari jelenlegi versenyzőpolitikájával. „Kedvelem és nagyra tartom Sebastiant (Vettel), de itt van egy fiú, aki képes megnyerni a világbajnoki címet” – mondta Leclerc kapcsán. Berger elfogadhatatlannak tartja, hogy már a szezon ilyen korai szakaszában sorrendet állítsanak fel a versenyzők között azok tapasztalata alapján. Úgy érzi, a kínos sanghaji jelenetekért részben Vettelt terheli felelősség:

„Neki is volt szerepe abban, hogy kialakult ez a szituáció, hiszen rajta múlt, hogy kérte az elengedést. Ha nem biztos benne, hogy el tud szakadni, akkor talán nem a legbölcsebb dolog úgy tenni, ahogy ő tett. Nagyon hamar két részre szakadhat a csapat” – jósolta a Ferrari és a McLaren egykori futamgyőztese. „Nem fér hozzá kétség, Sebastian nehéz szerepbe került. Egy fiatal fiú liheg a nyakába, bajnoki címet kellene szállítania a Ferrarinak, ez pedig azt jelenti, hogy Lewist (Hamilton) kell legyőznie. Talán ez okozza a legnagyobb fejfájást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: