DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brundle: Akár száz futamgyőzelemig is eljuthat Hamilton!

Az exversenyző, jelenleg szakkommentátorként tevékenykedő Martin Brundle arra számít, hogy Lewis Hamilton vb-címekben utoléri a hétszeres világbajnok legendát, Michael Schumachert, az efelé vezető úton pedig futamgyőzelmekben le is hagyja a németet.

2014, vagyis a hibrid korszak kezdete óta Lewis Hamilton versenyeinek felét megnyerte, ami egy egészen elképesztő arány. Akár csak hasonló dominanciát mostanság csak Michael Schumachertől, illetve valamivel rövidebb időtartamban, még a Red Bullnál töltött időszakában Sebastian Vettelnél láthattunk.

„Ha visszanézünk a Red Bull-korszakra, Lewis folyamatosan elégedetlen volt, és amiatt panaszkodott, hogy Sebastiannak van a legjobb autója. Ez utólag belegondolva kicsit vicces, ha megnézzük, milyen autója van Lewisnak most” - gondolkodott el Brundle az F1 Racingnek.

00119005_448



Ennek a kiváló autónak viszont, amivel jelenleg Hamilton rendelkezik, a honfitárs szerint csak egy végkifejlete lehet. „Ha a Mercedes így folytatja, az elkövetkező néhány évben Lewis könnyedén megszerezheti a hatodik, de a hetedik világbajnoki címét is, mindezt úgy, hogy közben százszor is futamot nyer.”

A Mercedes vb-címvédője Kínában 75. sikerét szerezte, ezzel magabiztosan második az örökranglistán Michael Schumacher mögött, akitől már csak 16-tal van elmaradva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: