DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica nem érti, hogy mi történik vele

A tavalyi autóval még erősségének számított az, amiben most köze sincs George Russellhez és nem tud rájönni, hogy mi a probléma.

Továbbra sem találja a ritmust a Formula-1-be való visszatérése óta Robert Kubica, a lengyel pilóta eddig háromból háromszor lett utolsó a futamokon és ezúttal is messze elmaradt újonc csapattársától, George Russelltől. Kubica úgy érzi, hogy a hosszú etapokon valami nem stimmel, mert ez kifejezetten erősségének számított korábban.

"Valamilyen okból ezekkel az újgenerációs autókkal az egykörös tempómon kellett dolgoznom, míg a hosszú etapokon mindig is jó voltam. Azonban mióta ezt az autót vezetem (az első hosszú etapom Ausztráliában volt), egyáltalán nincs meg a tempóm és az érzés sokkal rosszabb, mint bármikor korábban a hosszú etapokon" - idézi Kubicát az Autosport.

kub_1



"Nincs tapadás. Szerintem csináltam valamit az időmérőn, mert ott megjelent a tapadás, de nem tudom ugyanazt megcsinálni, mint a többiek, vagy akár mint George és ez elég furcsa. Tényleg megpróbáltam mindent, de ha nincs tapadás, akkor nincs varázslat sem ebben a sportban" - magyarázta a helyzetet a lengyel.

Kubica egyébként a kínai időmérőn csak 31 ezredmásodperccel maradt el Russelltől, gyakorlatilag ugyanazt tudták, a futamon viszont a tíz leggyorsabb kör átlagát tekintve jó egy másodperccel volt gyorsabb az újonc, mint az F1-be visszatérő veterán kollégája. "Úgy tűnik, hogy amikor a tapadás rosszabb, vagy hidegebbek a gumik, akkor nem tudom vezetni az autót és tavaly még egyértelműen nem ez volt a helyzet."

"Ahogy mondtam, tavaly úgy lett vége a szezonnak, hogy az egykörös tempón kell javítanom, de nem aggódtam a versenytempó miatt, igazából ez volt az egyik erősségem. Most viszont sehol nem vagyok ebben a tekintetben a csapattársamhoz képest és azt látom, hogy a kanyarok kijáratainál kipörögnek a kerekeim, elindul az autó, a csapattársam pedig elhúz. Nem mondom, hogy ez az autó hibája, de ezt meg kell értenünk. Nagyon rosszak a kigyorsításaim és igazából a megbeszélés után George azt mondta, hogy az övéi nem olyan rosszak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: