DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel nem válaszolt a kínos kérdésre

Sebastian Vettel kitérő reakciót adott a Kínai Nagydíjon történt csapatutasításra, amelynek köszönhetően ismét ő volt a kedvezményezett. Szerinte a média kiszínezné a szavait.

Alig kezdődött el az idei Formula-1-es szezon, a Ferrari csapatánál máris rendszeres téma a csapatutasítás alkalmazása. A legutóbbi, Kínai Nagydíjon az olaszok sorozatban harmadik alkalommal kérték Charles Leclerc-t olyan tettre, amely a monacói csapattársának, Sebastian Vettelnek kedvezett. Vasárnap a páros a harmadik-negyedik helyen cserélt helyet, ami után a Ferrari abban bízott, hogy Vettel nagyobb tempóra kapcsolva utolérheti az élen haladó két Mercedest. A verseny leintését követően a némettől megkérdezték, ő maga kérte-e ezt a csapattól, és szerinte sportszerű volt-e a döntés, amire Vettel kitérő választ adott.

ferrarik-kina-action1



„Abban a pillanatban rögtön tudtam, hogy ilyen kérdésekkel fogok szembenézni” – reagált Vettel. „Nem tudom, hogy akarok-e válaszolni, mert ti [a média] részleteket ragadtok ki, amiket rossz fényben tüntettek fel. Ha fél óra múlva a paddockban felteszitek nekem ugyanezt a kérdést úgy, hogy nem írjátok le és nem veszitek fel, akkor adok egy egyenes választ.”

A két autó helycseréje egyébként nem érte el célját, ugyanis az előre engedett Vettel szinte egyáltalán nem tudott elhúzni csapattársától. „Az autóban úgy éreztem, hogy gyorsabb vagyok” – árulta el a német. „Megkérdezte [a csapat], hogy tudok-e még gyorsabb lenni, amire azt válaszoltam, hogy igen, úgy érzem. Kissé meglepett, vagyis nem meglepett, hanem kissé küzdöttem azzal, hogy összerakjam a köreimet. Amint ráéreztem a ritmusra, onnantól szerintem elkezdtem eltávolodni. A cél az lett volna, hogy elkapjuk a Mercedest, de addigra túl nagy volt a lemaradásunk.”

A futamon történteket a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is értékelte, aki szerint messze nem olyan drámai a helyzet, mint ahogy azt sokan beállítják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: