Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 22. hétfő
F1

Leclerc: Csalódott vagyok, hibáztam

Charles Leclerc nem tudta megismételni Bahreinben nyújtott teljesítményét, és csak a negyedik helyről várhatja az F1 1000. világbajnoki futamát. Nem elégedett magával a monacói.

A szabadedzések alapján szoros Mercedes-Ferrari csatára lehetett számítani, ehhez képest a ferrarisok nem nagyon tudtak beleszólni a harcba, ami Hamilton és Bottas között zajlott a pole-ért.

Charles Leclerc ezúttal kikapott csapattársától, és a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a holnapi futamon: „Nem vagyok megelégedve, különösen magammal, mivel belehibáztam a gyorskörömbe. Összességében persze nem állunk rosszul, főleg ahhoz képest, hogy mindhárom szabadedzésen sokat kínlódtunk.”

„Az időmérőre változtattunk a beállításokon, ami sokkal jobbnak bizonyult, én is jobban éreztem magam az autóban, így jöttek is a jó köridők. Összességében nem rossz ez az eredmény, de csalódott vagyok, mert jobbak is lehettünk volna. Tegnap úgy látszott, jobban állunk ennél, remélem, holnap is a jobbik arcunkat tudjuk majd mutatni. Egy nehéz és hosszú verseny áll előttünk, de mindent megteszünk majd a jó eredmény érdekében.”

Két hete egy műszaki meghibásodás vette el Leclerc-től élete első futamgyőzelmét egy olyan versenyen, amin abszolút a Ferrarinak állt a zászló. Most a Mercedes tűnik a favoritnak, de mikor máskor boruljon az erősorrend, és lássunk egy kiszámíthatatlan versenyt, mint az F1 1000. világbajnoki futamán?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?