DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Ez eddig Bahreinhez hasonlít

A Ferrari pilótái magabiztosan nyilatkoztak az F1-es Kínai Nagydíj pénteki edzésnapjának végén, noha Charles Leclerc idővesztesége miatt nem volt tökéletes a kezdés számukra.

Bár a mezőny legerősebb csapatának tartja a közvélemény és a szakértők, a Ferrari a szezon harmadik futamán is első idei győzelméért száll még harcba, miután Melbourne-ben nem tudták a várt teljesítményt nyújtani, Szahírban pedig elpuskázták a kettős győzelem lehetőségét.

Sanghajban az első két edzés eredményei alapján ismét minden esélyük megvan arra, hogy akár az időmérőn és a világbajnokság 1000. futamán is az első helyen zárjanak, ezt pedig Sebastian Vettel szavai is megerősítik.

vettel_3



„Összességében pozitív nap volt. Persze van még mit tennünk, de a helyzet hasonló ahhoz, mint amit Bahreinben láthattunk, ahol versenyképesnek bizonyultunk. A pálya egyes részein nagyon erősek vagyunk, másokon viszont még javulásra van szükség. Arra számítok, hogy a szombat és a vasárnap nagyon szoros lesz, ezért fontos, hogy egyre jobb érzést nyújtson az autó a hétvége folyamán” – mondta az edzéseken egy első és egy második helyet gyűjtő német.

Leclerc számára a délutáni edzés nem alakult a vártak szerint: a lemaradása az időeredményekben is nagyobb lett, mivel a leggyorsabbra tervezett körében forgalomba került, ezt követően pedig szerelői vízszivárgás gyanúját fedezték fel az autóban, a szükséges javítási munkálatok miatt viszont a monacói az edzés utolsó harmadát kénytelen volt kihagyni, nem próbálhatta ki a Ferrari viselkedését feltankolt autóval.

„Sikerült jól ráéreznem ma az SF90-re” – mondta ennek ellenére is. „A balansz tekintetében még van egy kis munkánk, de általánosságban elégedett vagyok azzal, amit ma elvégeztünk. Kár, hogy nem tesztelhettem a hosszú etapokat, mert a versenyre mindenképp hasznos lett volna, de nem aggódok emiatt. Minden információnk megvan, ami ahhoz kell, hogy jól teljesítsünk. Az egész azon fog múlni, hogy sikerül-e mindent jól összeraknunk az időmérőre, főleg amiatt, mert én nagyon szoros csatára számítok a riválisainkkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: