DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vandoorne: A McLaren megrágott, majd kiköpött

A belga versenyzőnek nincs semmi problémája a Formula-1-gyel, ő úgy érzi, inkább a McLaren törte ketté a karrierjét, hiszen Alonso mellett kizárólag másodhegedűsként gondoltak rá.

Legújabb videoblogjában Marc Priestley, a McLaren egy korábbi alkalmazottja Stoffel Vandoorne-ról beszélt, akiről a követői kérdezték, hogy miért nem kapott egy szimulátoros ajánlatot a wokingi alakulattól, miután kiebrudalták versenyzői üléséből.

„Azt hiszem, itt a legnagyobb gond az lett volna, hogy szerintem el sem fogadta volna ezt az ajánlatot Vandoorne” – mondta Priestley. Tavaly Alonso felmosta a padlót a belgával, az időmérőkön 21-0-ra gyepálta el Vandoorne-t, év végén pedig meg is köszönték a 27 éves versenyző munkáját. Egy újabb be nem váltott ígéret az F1 999 futamra visszanyúló történelmében.

Nem élvezte a mclarenes időket Vandoorne


„Igazság szerint nem olyan régen találkoztam vele, és megkérdeztem őt arról, milyenek az érzései most a Formula-1-ről, ami nagyon rövid idő alatt kilökte magából őt. Elég kemény élmény lehetett számára, de ő azt mondta, nincs semmi baja a Formula-1-gyel, inkább azt érzi, hogy a McLaren rágta meg és köpte őt ki, mint egy rágógumit.”

„Persze a mercedeses szimulátor-munka akár egy visszaút is lehet számára az F1-be, ki tudja. Nagyon élvezi most a Formula-E-t, visszanyerte ott a motorsport iránti szeretetét, igaz, még hozzá kell szoknia az újdonságokhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: