DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: A Ferrari üzemanyaga grépfrút illatú

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egészen különös módon írta le a Shell által a Ferrarinak szállított üzemanyag illatát. A Scuderia motorelőnye akár negyven lóerő is lehet.

Miután már két futam is lezajlott a 2019-es szezonban, legfőbb ideje volt, hogy kezdetét vegyék azok a pletykák, melyek szerint valamelyik csapat jogosulatlan előnyre tesz szert. Az idei első áldozat – nem meglepő módon – a leggyorsabbnak tűnő Ferrari.

Bár sokan mondják, hogy tíz lóerőn belül lehet egymáshoz az összes motorgyártó, most olyan híresztelések kaptak szárnyra, melyek szerint a Ferrari akár negyven lóerővel járhat a többiek előtt, akik ezt nem is szeretnék ölbe tett kézzel nézni.

A Shell talált ki valami újat?


„Azt hittük, hogy az FIA az utolsó kiskaput is becsukta az idei szabálymódosításokkal” – mondta Adrian Newey az Auto Motor und Sportnak. A feltételezés a Red Bull részéről pedig az, hogy a Ferrari üzemanyagot szállító partnere, a Shell találhatott valami forradalmi újdonságot, amivel még több teljesítményt tudnak kifacsarni az erőforrásból.

Christian Horner pedig egy egészen furcsa információt osztott meg, ami hihetetlennek hangzik, de lévén, hogy a Red Bull garázsa pont a Ferrarié mellett van, akár igaz is lehet: „A Ferrari garázsából átáradó benzingőznek grépfrút dzsúsz illata van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: