DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Volt Ferrari-főnök sem lelkesedik Mick Schumacherért

„Nem tűnik versenyképesnek, mindenesetre a hűhó nagy körülötte” – mondta a Ferrarit tesztelő ifjú pilótára Cesare Fiorio, aki a némettel ellentétben Charles Leclerc-nek nagy rajongója lett.

Nemrég két holland szakértő, az F1-et megjárt Jan Lammers, valamint Olav Mol vélekedett úgy, hogy Michael Schumacher fia eddigi teljesítménye alapján átlagos pilótának tűnik, nem hasonlítható az autósportba berobbanó Max Verstappenhez. A héten Bahreinben Ferrari és Alfa Romeo autóját tesztelő németért a Ferrari hazájában sem lelkesedik mindenki. Cesare Fiorio, a Ferrari 1989 és 1991 közötti csapatfőnöke Formula-2-es bemutatkozásától is többet várt volna, valamint a teszten elért második helyet szintén megtévesztőnek érzi:

„A Formula-2-ben igencsak versenyképes autót vezet, mégis csak nyolcadik és hatodik helyet szerzett. Az F1-es teszten második volt (kedden), de kettő lépcsőfokkal puhább abronccsal, mint Verstappen, aki gyorsabb volt nála. Egyelőre nekem Mick Schumacher nem tűnik versenyképesnek, mindenesetre a hűhó nagy körülötte” – nyilatkozta a tuttomotoriweb.com-nak Fiorio.



Rögtön meggyőzte őt viszont Charles Leclerc. Úgy véli, az új csapatfőnök, Mattia Binotto hibát követett el szezon elején, amikor Sebastian Vettelnek szavazott bizalmat a monacóival szemben, ez pedig még fog fejtörést okozni a svájci olasznak.

„Hogy őszinte legyek, számítottam arra, hogy Charles Leclerc az elejétől fogva nagy problémát fog okozni Vettelnek. Binotto kiváló mérnök, aki tudja, hogyan készülnek a gyors autók, de talán nem várta, hogy Leclerc azonnal versenyképes lesz. Ebből problémája fog származni. Ha én döntöttem volna, akkor nem jelöltem volna ki első és második számú versenyzőt, hanem hagytam volna őket szabadon harcolni. Így csináltam Prosttal és Mansell-lel, akik mindketten nagyon erősek voltak, mégsem lett problémájuk egymással.”

„A Ferrarinak könnyítenie kell a Vettelre nehezedő nyomáson, ami a Mercedesszel vívott rendkívül szoros csatában nem könnyű” – beszélt arról, hogy a Bahreini Nagydíjon vezetői hibát elkövető Vettelnek támogatásra van szüksége. „Az viszont biztos, hogy hosszú távon Leclerc-re kell támaszkodni.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: