DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A holland szakértő átlagosnak tartja Mick Schumachert

Az ex-F1-es Jan Lammers az F1 „koronázatlan bajnokával”, Verstappennel hasonlította össze a Ferrarit tesztelő Schumachert, míg Olav Mol arról beszélt, a kisebb kategóriákban nem győzte őt meg a fiatal német.

Az elmúlt hétben legalább annyiszor szerepelt a hírekben Mick Schumacher neve, mint bármelyik Formula-1-es élmenőé: a Ferrari versenyzői akadémiájába tartozó német pole-pozícióból indult első Formula-2-es hétvégéjének egyik futamán, majd a Scuderia színeiben először szerepelt F1-es teszten, második legjobb idővel – könnyen el lehetett játszani a gondolattal, hogy talán hamarosan már versenyző lesz hétszeres világbajnok apja egykori csapatában.

Egyesek azonban a kis Schumachert körülvevő felhajtás mögé mutatnak, és emlékeztetnek rá, hogy Mick eddig nem bizonyult olyan átütő tehetségnek, mint Max Verstappen vagy Charles Leclerc, akik az alacsonyabb kategóriákban azonnal győzni tudtak. Jan Lammers – holland egykori F1-es, aki még Robert Kubicánál is többet, 10 évet hagyott ki – hazája kedvencével vetette össze a Ferrari-védencet.



„Vannak, akik rögtön berobbannak, és mások, akiknek ugyanez kicsit hosszabb időbe telik. Neki tovább tart, mint Max Verstappennek, aki vezetést tekintve az elmúlt négy év koronázatlan bajnoka volt, egyedül az eredmények nem mutatják ezt. Az autó is nagyon fontos tényező, és az, hogy Schumacher már most Ferrarit vezet, sokat segít neki” – mondta az Algemeen Dagblad újságnak Lammers.

Még élesebben fogalmazott a sokat látott holland kommentátor, Olav Mol, aki szerint Schumacher „átlagos” volt az alacsonyabb kategóriákban. Annak ellenére használta ezt a jelzőt, hogy a 20 éves német tavaly nagy hátrányból felzárkózva fölényesen lett Formula-3-as Európa-bajnok.

„Egyelőre nem dobtam hátast tőle, egy fiatalembert látok, akinek még utat kell bejárnia. Igaz, hogy a Ferrari nem karolta volna fel csakis a vezetékneve miatt, még akkor is, ha nem fér hozzá kétség, hogy az segít neki. De a név önmagában nem lenne elég. Mégis, eddig átlagosnak éreztem a korábbi géposztályokban. Rajta áll, hogy bebizonyítsa, tévedek, ideje még van rá” – fejtegette Mol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: