DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen: Reménytelen volt a tempónk

Bár az időmérőn még kis híján a Red Bullt is elkapta a dán, a vasárnapi versenyen még a pontszerzés sem jött össze a Haas pilótájának – ráadásul az okát sem tudja, hova tűnt a sebességük.

Szombaton még úgy tűnt, hogy Melbourne után Bahreinben is a Haas lehet a középmezőny legjobbja, hiszen Kevin Magnussen kis híján még Max Verstappent is lenyomta az időmérőn, de a hatodik rajthely így is remek eredménynek számított. A vasárnapi versenyen aztán teljesen elsüllyedtek, a dán végül csupán a 13. helyen ért célba, így ezúttal pontszerzés nélkül távozott a csapat, mivel Romain Grosjean pedig már a futam elején kiesett.

magnussen-haas-bahrein-1



„Egyszerűen nem volt meg a tempója az autónak” – magyarázta Magnussen, akit a Motorsport.com idéz. „Az elejétől a végéig reménytelen volt a helyzetünk. Az egyenesekben is ez volt a helyzet, így esélytelenek voltunk arra, hogy bárki ellen védekezzünk. Ez egy teljesen reménytelen futam volt. Az időmérőn nagyon jók voltunk, szóval jónak kell lennie az autónknak, de valami nem volt rendben, ezért kemény kell dolgoznunk, hogy rájöjjünk, mi is siklott félre. Egyértelmű, hogy jó autónk van, ha működésre tudjuk bírni, de elég aggasztó, hogy ilyen napok is becsúszhatnak.”

A dán pilóta szerint az volt a probléma fő oka, hogy nem tudta működésre bírni a gumikat: „Egyszerűen nem volt tapadásom. Nem működött az autó, nem tudtam „bekapcsolni” a gumikat. Mindenhol csúszkáltam, mindenhol blokkoltam a kerekeket. Teljesen más volt az autó az időmérőhöz képest, nagyon furcsa. Kissé szkeptikusak voltunk a versenytempónkkal kapcsolatban, láttuk az eltéréseket az alacsony üzemanyagszintes futásokhoz képest, de nem számítottunk rá, hogy ennyire rossz lesz a helyzet.”

Azt, hogy az egyenesben jócskán elmaradt a tempójuk még a többi Ferrari-motoros autóétól is, a Haas nagy leszorítóerős csomagjának tulajdonította Magnussen. Viszont az ezen felüli tempóvesztést Günther Steiner csapatfőnök sem tudta mire vélni: „Nem tudjuk, mi történt, ötletünk sincs. Jobban letörtnek kellene lennem, de még csak ideges sem vagyok, sokkal inkább meglepett. Rettenetesen furcsa a szombati időmérő után, hogy nem tudjuk, hova tűnt a tempónk” – fogalmazott Steiner, aki két pozitívumot azért így is talált: egyfelől a keddi és szerdai teszten utánajárhatnak az okoknak, másfelől a konstruktőri tabellán így sem előzte meg az amerikai istállót senki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: