DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari nem hibáztatja Vettelt

A német beismeri, ő rontott a Bahreini Nagydíj folyamán, miután az elejétől fogva küszködött az autóval – a megforgás pontos okát ő sem teljesen érti. Csapatfőnöke nem tette felelőssé a németet az eldobott pontokért.

Nagy harcot vívott Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a második pozícióért Szahírban, de a 38. körben megpecsételődött a Ferrari-pilóta futama: miközben a 4-es kanyarban a brit elment mellette, a német versenyző megforgott, ráadásul az incidens során defektet szenvedett és nem sokkal később első szárnyát is elveszítette a vibráció miatt.

„Talán a szél nem segített, talán az, hogy Hamilton előttem volt, nem tudom” – fejtegette a megforgás okait a végül ötödikként célba érkező Vettel a BBC-nek. „Nagyon hirtelen veszítettem el az autót, túl késő volt már bármit tenni ellene, ráadásul a gumik is túlságosan megsérültek, ezért szakadt le az első szárny.”



A négyszeres bajnok, aki a futam során egyértelműen lassabb volt csapattársánál, Charles Leclerc-nél, a megforgás nélkül is problémásnak érzi vasárnapját: „Nehéz verseny volt, különböző szakaszaiban szenvedtünk, különösen az elején a közepes abronccsal. Összességében nem ilyen versenyt akartam, mindennek tetejébe hibáztam a megforgással. Nem volt egy jó este. Csalódottá tesz ez a nap, nem akartunk elölről indulni és nem ott végezni.”

Bahreinben szenvedett az SF90-nel, érzése szerint jobban, mint csapattársa: „Alig fél kör után tudatosult bennem, hogy nagyon nehéz lesz. Kifejezetten nehéz volt az autót vezetni. Úgy gondolom, Charles kevesebbet szenvedett, nem voltak problémái, mikor követnie kellett engem és megelőzött.”

A verseny jelentős részében egy-kettes győzelem nézett ki a Ferrarinak, ehhez képest mindössze harmadik és ötödik pozícióval távoztak: Leclerc-t műszaki hiba fosztotta meg eredményétől, Vettel viszont önhibájából bukta el a jó eredmény lehetőségét. Mattia Binotto csapatfőnök azonban nem mutogat ujjal a németre.

„Két versenyzőnk van, akire támaszkodhatunk. Nem volt valami nagyszerű verseny, de a második helyen állt, mikor hibázott, és továbbra is képes erős eredményeket szállítani. Az ilyen megtörténhet, ha a versenyen harc van. Sosem egyszerű, de egyáltalán nem hibáztatjuk, érthető, ami történt” – mondta Binotto Vettel esetéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: