DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen elveszítette tehetségét

Természetesen ez csak egy vicc volt, amikor azt kérdezték a finntől, mi okozta a második szabadedzésen a kicsúszását. Az Alfa ráadásul több problémával is szembenézett a Bahreini Nagydíj péntekjén.

A versenyzők ugyanis a második szabadedzés nagy részét a bokszban töltötték, mivel mindkét autón szivárgási és hűtési problémát kellett megoldani. Az eredmény végül az lett, hogy Kimi Raikkönen hat, Antonio Giovinazzi pedig tíz kört tett meg a péntek este folyamán.

„Akadt egy kis hűtési gondunk az autóval. Majdnem sikerült megjavítani, de végül sajnos kifutottunk az időből” – kezdte nyilatkozatát a finn.

Raikkönen az elvesztegetett idő miatt nem tudja megjósolni, hol tarthatnak a többiekhez képest: „Nehéz megmondani, hol állunk, mert nem tudtam befejezni az etapjaimat. Az autó elég jónak tűnik, de nem voltam képes jó körökre, így egy kicsit az ismeretlenben tapogatózunk. Ha minden simán ment volna, könnyebb lenne megmondani.”

 raikkonen-a-bahreini-szabadedzesekrol-2019



„Elveszítettem a tehetségemet” – mosolygott Raikkönen, amikor megkérdezték tőle, mi okozta megpördülésének okát. „A fénylő új gumikon még egy kicsit csúszósnak bizonyult az első kanyar.”

„Nem hinném, hogy ez egy szörnyű és sokkal másabb kép az előző versenyhez képest. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros lesz, és ha jó köröket rakunk össze, talán egy jó eredményt is elérhetünk. Meglátjuk” – zárta mondandóját a 2007-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: