DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Patrick Head visszatér a Williamshez

Végre jó hírt kaphattak az ezer sebből vérző Williams-Mercedes rajongói. A korábban az istállóval több sikeres időszakot is megélő legendás tervezőmérnök ismét a csapatot erősíti.

Évek óta látványos zuhanásban van a grove-i istálló, az egykor szebb napokat látott, a ’90-es évek első felében többször is egyeduralkodó gárda már tavaly visszacsúszott a tabella utolsó helyére, mindössze hét pontocskát összekaparva a Lance Stroll-Szergej Szirotkin párossal.

Bár a téli szünetben nagyon fogadkoztak, hogy idén ismét megmutatják és felzárkóznak, hátrányuk egyelőre csak tovább nőtt és egyértelműen teljesen utolsók az erősorrendben. Melbourne-ben többszörösen lekörözve ért célba George Russell és Robert Kubica is és rövid távon nem is látják, mikorra sikerül kikecmeregniük az elkeserítő helyzetből.

Végre jobbra fordul a Williams sorsa Patrick Headdel?


Most azonban léptek egy nagyot a megoldás irányába, az istálló társalapítója, (Sir) Patrick Head ugyanis elfogadta az ajánlatot és szaktanácsadóként ismét részt vesz Williams csapat életében, ahonnan 2012-ben távozott (bár még két évig a Williams berkein belül maradt és hibridhajtású erőforrások tervezésével foglalkozott).

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is súlyos mérnöki hiányosságokkal gurult pályára a gárda versenyautója, ami felett már nem szeretett volna szemet hunyni a vezetőség, Paddy Lowe technikai igazgató jelenleg kényszerszabadságát tölti. Nemrég Ralf Schumacher nyilvánította ki azon véleményét, hogy sürgősen át kell strukturálni az egyre lejjebb csúszó gárdát, korábban ugyanis, Patrick Headdel a fedélzeten sokkal kiegyensúlyozottabb volt a vezetés.

„Megerősíthetjük, hogy Sir Patrick Head felajánlotta segítségét a mérnöki csapatunknak egy rövidtávú, tanácsadói szerepkörben” – ismerteti a helyzetet a Williams Racing közleménye. Vajon meg tudja fordítani Head a Williams évek óta tartó mélyrepülését és újra a siker útjára vezetni a rengeteg nehézséggel küzdő istállót?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: