DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brundle: A Ferrari nyugodt, de lassú volt

Az F1-es szakíró úgy látta, hogy még Sebastian Vettel sem értette a helyzetet, Valtteri Bottas viszont nagyon határozottnak, sőt, talán már-már könyörtelennek tűnt.

Ahogy a nézőket (és magukat a csapatokat), úgy a szakírókat is meglepte a Ferrari totális versenyképtelensége és vergődése az Ausztrál Nagydíjon - így volt ezzel Martin Brundle, a Sky szakértője is, aki szerint még maga Sebastian Vettel sem tudta megválaszolni azt a kérdést, hogy mitől tűnt el a Barcelonában még egyértelműnek látszó több tizedmásodperces előnyük és hogy lett belőle elképesztően nagy hátrány.

"Mindkét Ferrari egymáshoz közel, de nagyjából egy perccel Bottas mögött végzett és bár nem kérdés, hogy tudtak volna gyorsabban menni, ha lett volna értelme, de valószínűleg ezzel Bottas is így volt. Ráadásul még Max Verstappennel és a Red Bull-lal sem tudták tartani a lépést - abban a Honda-motorban tényleg van már valami" - értékelt Brundle.

ferrari2019



"A Ferrari most egy gépnek, egy üzemnek tűnt. A belsőkamerás felvételeken látszik, hogy nyugodtan mozgott az autó egy kis alulkormányozottsággal, de összességében jól kezelhetőnek, viszont lassúnak tűnt, ellentétben az ideges, de gyors Mercedesszel. A repülőtéren beszélgettem Sebastian Vettellel és ő is ugyanolyan zavarodott, illetve meglepett volt, mint mindannyian" - magyarázta a szakíró.

"Az Albert Park egy különös és huncut pálya, de miután a téli teszteken olyan jól néztek ki, mindenki, beleértve az összes csapatot, arra számított, hogy a Ferrari diktálja majd az iramot a szezon első részében. Remélhetőleg van erre válasza és az az, hogy rossz irányba mentek el a melbourne-i beállításokkal."

Brundle azért a futamgyőzelmet bezsebelő Valtteri Bottasról is ejtett néhány szót. "Valtteri egyszerűen dacosabbnak és határozottabbnak tűni. Amikor a parc fermében interjúvoltam, egyszerre látszott könyörtelennek és kissé zavarodottnak is, ahogy az adrenalinszint csökkent. Idén nincs veszítenivalója, minden alkalommal, amikor a garázsban jár, ott láthatja a csapat felszerelésében Esteban Ocont, aki a helyére pályázik és az extra pontra való vágya is megmutatta az újkeletű magabiztosságát. Nem elégedett meg azzal, hogy szétszedte a csapattársát és behúzta a huszonöt pontot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: