DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll: Ez igazi versenyzés volt

Lance Stroll megszerezte első pontjait a Racing Point színeiben, de nem tűnt egyszerűnek ez a feladat. Az utolsó pontszerző helyeken a pilóták nagy csatákat vívtak egymással az Ausztrál Nagydíjon.

Kilencedikként intették le a kanadai versenyzőt a szezonnyitón: a hetedik pozíciótól a tizedikig közel kerültek egymáshoz a pilóták, de az előzés így sem volt egyszerű számukra. Romain Grosjean szerint követni már könnyebb a másikat, de a helycsere nem lett könnyebb.

Lance Stroll elégedetten értékelte az Ausztrál Nagydíjat: „Remek vezetés és verseny volt. Jól rajtoltam és sikerült néhány pontot szereznem a végén. Egész futam alatt remek tempónk volt, így elégedett lehetek.”

„Elég kemény versenyen vagyunk túl, nem emlékszem olyan körre, amikor ne szorongattam volna valakit, vagy ne támadott volna valaki hátulról. Ez az elejétől a leintésig igazi versengés volt, és remélem, többször fogunk ilyet látni a szezonban. Izgalmas a drukkereknek, mi pedig szeretjük a kerék a kerék elleni csatákat” – folytatta lelkesen élményeit a kanadai.

 stroll-az-ausztral-nagydijrol-2019



A Racing Point versenyzője is érzi, hogy van változás a szabályok miatt az előző évhez képest: „Úgy tűnik a verseny kicsit szorosabbá vált, az aerodinamika jobban működik az autók mögött, így ez is izgalmasabbá teheti. Minden arról szól, hogyan tudjuk kezelni a gumikat a futam bizonyos pontjain, és amikor támadunk, akkor kell igazán megnyomnunk.”

„Egy ponton Kvjat bement a belső ívre kicsit mélyen, így ki kellett kerülnöm a kanyarkijáraton, elég kemény volt. Kerék a kerék elleni csatát vívtunk, nagyon élveztem.” 

Az irány tehát megvan az izgalmas versenyekhez, de ki kell várni pár futamot, hogy megtudjuk, valóban könnyebb lesz-e az előzés idén. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: