DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen kiállása kényszerű volt

Egyáltalán nem volt tervezett Kimi Raikkönen korai bokszkiállása, de egy balszerencse miatt fékhűtési problémák léptek fel, amit orvosolni kellett. A kármentés sikerült, négy pont a jutalma.

Felemásan sikerült Kimi Raikkönen bemutatkozása az Alfa Romeónál 2019-ben. A veterán finn volt az első, aki kerékcserére érkezett a bokszba, ám mint utóbb kiderült, ez egyáltalán nem volt tervezett. Egy sisakrostély-fólia eltömítette az egyik fékhűtő nyílását, emiatt a túlhevülés veszélye állt fent, így inkább úgy döntöttek, korábban kiállnak kerékcserére és közben megtisztítják a nyílást.

Már a rajtnál is akadt egy meleg pillanata a 2007-es világbajnoknak, az első kanyarban ugyanis finoman összeértek a kerekei Lando Norrisszal, szerencséjükre azonban mindketten tovább tudtak menni az autó sérülése nélkül. Végül a versenyét nagyban befolyásolta a korai kerékcsere, de így is bejött nyolcadiknak, ami négy pontot ért a finnek és a csapatnak.

Kimi Raikkönen négy ponttal indított Ausztráliában


Az ötvennyolc körös verseny 12. körében máris érkezett gumicserére az egyre melegedő fékekkel. „Egy kisebb fékhűtési probléma lépett fel. Egy sisakvédő fólia esett be a hűtőnyílásba, ezért kénytelenek voltunk a tervezettnél hamarabb kiállni a bokszba. Úgy látom, az autónk remek sebességgel rendelkezett, de itt nagyon nehéz előzni” – idézi Raikkönent a Motorsport.com szakoldal.

„Kicsit tényleg könnyebb közel maradni a másikhoz, de ezen a pályán az utolsó lépést megtenni még mindig elég nehéz. Hogy teljesen sikerült-e végrehajtani a tervünket? Nem egészen, de már úton vagyunk. Nagyon elégedett vagyok az autó vezethetőségével, de ha mindent megfelelően a helyére teszünk, sokkal többet is elérhetünk” – tekintett előre optimistán a finn korelnök.

„Első hétvégének jó volt, semmi különösebb probléma nem akadt, a következő fordulóra igyekezni fogunk, hogy még tovább gyorsuljunk” – tette hozzá Raikkönen. Csapattársának, Antonio Giovinazzinak kevésbé ment jól, mindössze a 15. helyen végzett, igaz, az ő áldozatos munkája is kellett a használt gumikon, hogy finn csapattársa ne veszítsen helyezést a korai kerékcserével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: